Balans och kroppskontroll

Kursen vänder sig till dig som bara vill aktivera din hund under vinterhalvåret eller för dig som vill bygga upp din hunds balans och kroppskontroll.

Förkunskaper: Hunden ska kunna acceptera andra hundars närvaro.

Kursupplägg:
Vi tränar inomhus där vi blandar teori med praktisk träning. Det kommer vara varannan helg vilket gör att man har gott om tid att träna mellan gångerna och kunna utveckla sin hundsbalans och kroppskontroll med mera avancerade övningar.

Kursen är på 4 ggr á 1,5 timme hålls i Västerås på Flottiljgatan 83
Kostnad: 1000:-

Intresseanmälan görs på info@vs-nice-dogtraining.se 

 

 

 

 

 

Varför träna balans och kroppskontroll?
För alla hundar är balans och koordination viktigt av flera anledningar. Utan det kan de nämligen inte röra sig korrekt och utan korrekta rörelser utvecklas muskulaturen på ett sätt som främjar felaktiga rörelser – vilket är en skaderisk på lång sikt. På kort sikt innebär balans- och koordinationssvårigheter också en skaderisk, då en hund utan kroppskontroll löper större risk att snubbla, trampa snett eller sträcka sig.

Bra balans och koordination samverkar med styrka och flexibilitet i muskulaturen för att hunden ska kunna röra sig optimalt och ha goda förutsättningar att tillgodogöra sig styrketräning.
En stor fördel med balans och koordinationsträning är att det kan påbörjas redan när hunden är valp, vilket innebär att den får möjlighet att stärka de sidorna ordentligt innan det är dags att påbörja annan typ av fysträning.

Kroppskontroll och balans är bra att ha i t.ex. agility och lydnad. En lydnadshund måste ha kontroll över sin bakdel och använda den aktivt i vändningar, halter och ingångar. I agility sker det ofta snabba tvära svängar, över hinder, in i slalom osv. Då gäller det att ha bra kroppskontroll, bra bakdelskontroll och bra balans. Ju mer vältränad hundkroppen är desto mindre skaderisk och risk för felinlärning. Förbättrad balans och bättre bakdelskontroll sägs också hänga samman med hundens självförtroende och kan stärka den osäkra hunden.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *